2008. november 5., szerda

Ricotta az ismeretlen



Imádom az olasz kajákat. Van aki ragaszkodik az eredeti recepthez, de én nem bánom,ha van egy kis változtatás sem.
Ricotta egy sajtféle, ami leginkább a finom túróhoz hasonlít, csak sokkal kisebb a zsírtartalma, így könnyebben is emészthető.
Közzéteszek egy finom és egyszerű receptet, amit többször is kipróbáltam.Lehetetlen elrontani.

Kell hozzá: vaj,kis reszelt sajt,30 dkg.paradicsom,oliva olaj,2 gerezd fokhagyma,só,bors,6 tojás,20 dkg.tejföl,50 dkg. ricotta,friss oregano (ha van).

Elkészítés: A paradicsomot felszeleteljük, összekeverjük kis oliva olajjal és a fokhagymával. Rárakjuk egy sütőtálra és 15 percig sütjük sütőben.
Addig összekeverjük a ricottát,tojásokat és a tejfölt. Hozzáadjuk a fele oregánót,sózzuk-borsozzuk.
Ezt egy másik kivajazott és reszelt sajttal meghintet sütőformába öntjük, rászórjuk az időközben megsült paradicsomszeleteket és meghintjük a maradék oregánóval.
200 C fokon kb 20 percet sütjük.

I love italian food. Not a long time ago I found this recepie with ricotta cheese. Very simple and light dish that you can eat.

Ingredients: butter,parmesan cheese,30 dkg.tomato,olive oil,2 pieces of garlic,salt,pepper,6 eggs,20 dkg cream,50 dkg ricotta, fresh oregano
Instructions: Slice the tomato, mix it with olive oil and the smashed garlic. Put it into an oven and bake about 15 minutes.
Meanwhile mix the ricotta,eggs,and the cream. Add half of the fresh oragano,salt and pepper.
Get another baking form, put the cheese and butter in first than place the mixture inside. For the finish put all the baked tomatoes on top of the mixture, the remainding half oregano and again bake it on 200 C degree owen in about 20 minutes.

1 megjegyzés:

Terri Lee Takacs írta...

This looks wonderful! I may have to try this one!!
Terri