2010. június 15., kedd

Hová tűnnek el a fonalak?




Mindenről Lujza tehet. Amikor megkezdem a himzést, leül mellém és áhitatosan figyelni kezdi a fonalat, ahogyan eltűnik és felbukkan az ujjaim között. Majd kivárja azt a pillanatot amikor ki kell mennem valamiért, vagy egyéb dolgom akad, és elkezd játszani a himzőfonallal, aztán addig játszik addig játszik amig valahová el nem rejti a fonalat. Én meg kereshetem. Majd leül és újra csak kezdődik az egész elölről.
Roberta oldalán találtam rá erre a csodaszép archaikus bannerre. Az év végére fog elkészülni, mivel minden hónapban kapjuk meg a következő mintát. De nem is baj, mert a kert is sok munkát ad. Sajnos az időjárás nem igazán kedvesett a növényeknek, és hát az árviz is sok kárt csinált. A barack, borsó, cseresznye termése egyenlő a nullával.
Dézsás növényeimet menekitenem kellett a rengeteg eső elől. Fent a Brugmansia és a vaniliavirágom van.
Imádom a Brugmansia illatát. Igazából csak hajnalban illetve kora este lehet érezni. Szerintem a sárga fajta a legillatosabb. Rengeteg vizet és tápanyagutánpótlást igényel. Úgy volt, hogy ő is ki lesz ültetve a kertbe, de nem volt hozzá merszem idáig, mert már igy is hatalmas és sok teret elfoglal. Hát még ha kiültetném..
Elárulok pár trükköt, hogy mivel lehet még szebbé tenni a növényeket.
- A tojás főzővizével. Ne legyen benne só persze, és ne legyen forró a viz.
- A banán héjával. Nagyon magas a Kálium tartalma főleg a rózsa, muskátli, brugmansia, hibiszkusz szereti.
- Fekete nadálytő , csalán, egyéb gyógynövényeket be lehet áztatni és belocsolni vele a növényeket, vagy bepermetezni. Segit megerősiteni a sejteket és ellenállóbbak lesznek a növények.
- Akinek van baromfiudvar a tollakat ne dobja ki. Forrázza le és hagyja állni egy napot. Szintén be lehet locsolni vele a növényeket.
-Ami a legjobb és leggusztustalanabb az álati trágya. Ki mennyire finnyás, vagy ki mennyire nem az a legjobb a baromfi és a nyúl higitott trágyaleve. Persze nem lakásban:)
- Mindig langyos vizzel öntözök. Főképp akkor amikor meleg van. A növény felmelegszik a kis cserépben és gyorsan kiszárad. Ha ilyenkor önteném nyakon hideg vizzel szegényke sokkot kapna és van amelyik el is pusztul.

Két hete Köbölkúton tartottak kisebb fellépést az MKP választási bizottsága. Meghivást kaptam mint amatőr kézműves. Többen is voltunk és a gyerekek nagyon élvezték, hogy ennyi mindent kipróbálhattak.

Ami elszomoritott, hogy sajnos nem jutott be az MKP a parlamentbe. Helyette bejuttott az SNS. Lehet gondolkodni, hogy mi volt az oka. A kettős állampolgárság? Kevés szavazó? A Hid megalakulása? Talán a hibáinkból tanulni fogunk és talán a jobb oldal tesz valamit amivel végre haladni is fog az ország.

3 megjegyzés:

Cinkepiri írta...

Nagyon szép a bannered, nagyon tetszik nekem !

Idén sajnos rettentően alakul az időjárás, csupa szélsőség.

Arien írta...

Köszönöm szépen!Számomra mindig öröm, ha nyomát adjátok az ittléteteknek:)

Katlan78 írta...

Kedves Arien!

Gyönyörű ez a sampler!!!
A Székely sal után kerestem a következőt, szerinted még becsatlakozhatok? Ez egy zárt sal?
Köszi a válaszod!