2010. április 28., szerda

"Parfait" megérkezett


Még tavaly decemberben történt, hogy jelentkeztem egy blog-candy játékra, amelyen ez a patchwork minta volt megnyerhető. Végre ma megérkezett, úgyhogy nagy örömmel bontottam ki a postámat.
Today the "Parfait" pattern arrived! Thank you so much for it Cheryl!


Hétvégén Pusztaszentmarótot látogattuk meg, ami nincs messze tőlünk. Az erdőben amerre csak szem ellátott telis-tele volt minden medvehagymával. Érdemes volt elmenni, mert egy újabb iz került a konyhámba. Már többször is olvastam, illetve láttam is a medvehagymát, de most alkalmam nyilt megkóstolni. Bátran ajánlom mindenkinek, még annak is aki nem szereti a fokhagymát. Eredetileg salátába akartam keverni, de annyira izlett, hogy végül jó kis vajas kenyérrel megettem mindet. Most amikor virágzik, fantasztikus látványt nyújthat, az a rengeteg fehér virág. Viszont, nagyon rossz az út erre készüljön fel akárki is menne arra.
Érdekelne, kinek milyen tapasztalata van ezzel a növénnyel és hogyan használja fel a konyhában.

Pénteken az a megtiszteltetés ért, hogy zsűri tag voltam a helyi alapiskolában, ahol mesemondóversenyt szerveztek "Égig érő fa" cimmel.
4 kategóriában indultak a résztvevők, minden kategóriában 3 helyezés volt. Bizony nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz feladat lesz.
Hihetetlen élmény volt hallgatni a gyerekeket és látni a lelkesedésüket is. Remélem,hogy továbbiakban is megmarad ez a szép hagyomány, és a gyerekeket is motiválni fogja a kultúra meg az irodalom továbvitele.

Nincsenek megjegyzések: