2009. augusztus 30., vasárnap

Ajtódisz


Praktika szeptemberi számában virágszövést mutattak be. Gondoltam kipróbálom én is. Annyira megtetszett, hogy legközelebb az őszi dekorációra is csinálok egyet.
Deko műsorán megy a Zöldülj adása, ahol sok egyedi dolgot lehet készíteni háztartási hulladékokból és természetes alapanyagokból. Nagyon divat lett most a "vissza a természethez" dolog. Kicsit elkéstünk emberek nem gondoljátok? Még egy vicc is erről szól:
Kr.e. 2000: Tessék, edd meg ezt a gyökeret!
Kr.sz.1000: Az a gyökér pogány dolog, mondj el egy imát!
Kr.sz. 1850: Az ima babonaság, idd meg ezt az elixírt!
Kr.sz.1940: Az elixír kigyóolaj, ne tesz jót, nyeld le ezt a pirulát!
Kr.sz.1985: Az a pirula hatástalan, vedd be ezt az antibiotikumot!
Kr.sz.2005: Az az antibiotikum nem természetes! Tessék itt ez a gyökér...

Van egy könyvem is Mindennapi tárgyak nem mindennapi szerepben. Pár jó ötlet az újra felhasználáshoz:
Olivaolaj- Természetes hajkondicionáló, ha egy pohárral felmelegítünk és a belemaszirozzuk a fejbőrbe. Tekerd be a fejed egy nejlon zacskóval és várj vele 45 percig és mosd le.
Pattanásokra is lehet használni. 4 evőkanál só, 3 evőkanál olivaolaj. Tegyük az arcra és 3 perc múlva öblítsük le. Az első héten naponta a másodikon pedig hetente 2-3x.
Parafadugó-Fülbevaló hátsó kis rögzítője ha elveszett ideiglenesen lehet egy kis darab parafadugóval helyettesíteni. Egymásra felfűzött parafadugókat és gyöngyöket kombinálva vidám függönyt is csinálhatunk.
Pénzérme- A vágott virágok tovább maradnak szépek ha egy réz pénzérmét és egy kockacukrot dobunk a vízbe.
Szárazbab- A Halloween töklámpásra is ragaszthatod fogak helyett. Régi játék állat összement tömését is kicserélheted vele.

Nincsenek megjegyzések: