2009. augusztus 17., hétfő

Szlovák Paradicsomban jártunk


Talán az egyik legszebb és a leglátogatottabb hely Szlovákiában. A Hernád folyó és sok kisebb patak szabdalja keresztül kasul ezt a természeti csodát.
Az első nap Tamásfalvi kilátóra kapaszkodtunk fel, ami állandó hegymászó kiképző hely és szikla mászó versenyek helye.
Második nap már egy hosszabb túrára indultunk a Hernád áttörés 16 km szakaszához. A folyó egy kanyonszerű völgyet alkot. Majdnem el is számítottuk magunkat, mert csak este tíz körül keveredtünk haza hullafáradtan:)
A harmadik napon elmentünk megnézni a legnagyobb vízesést ami 85m magasból zúdul alá a sziklákon. Hát nem mondom mire felértünk a tetejére már a térdeim táncot jártak a fáradtságtól.Bizony nagyon oda kellett figyelni, hogy merre lép az ember.De megcsináltuk.Az utolsó napon már csak az egy órás Zejmarki szakadékhoz mentünk, ami abból jó, hogy nem kell hosszú órákon keresztül gyalogolni amíg odaérünk. Dedinky-ben leállítottuk az autót és onnan Mlinky-be kellett menni, ahol a szakadék kezdődik. Bár a legrövidebb turistaút viszont nem volt ez sem sétagalopp.Visszafelé pedig megálltunk A Betléri kastélynál, csak sajnos hétfőn pont nem volt nyitva. Sebaj körülnéztünk a parkjában.

Weekend we visited Slovak Paradise which is situated at the eastern part of Slovakia. We spent there 4 days with touring among the canyons, walleys, gorges.
Sometimes it was very hard to climb all those lethers, chains, foot bridges especially to climb up at the highest waterfall there. But if you are not afraid of tourist routes I recommend to go there. It's realy beutyfull to see the whole park.

Nincsenek megjegyzések: