2009. július 20., hétfő

Befőtt szezon


Ma befőzés volt a soron. Savanyú uborkát és őszibarackot tettünk el. A savanyú uborka receptje a következő:
7 dcl üvegekhez, 2 kanál cukor, 1 kiskanál Deko (Zelko, savanyú ubihoz por ), fél dcl.ecet. Felöntöm vizzel az üvegeket, majd elfedem.Belerakom egy lábasba, vagy katlanba, felöntöm vizzel, hogy félig ellepje az üvegeket, majd lassú tűznél felforralom. A forrástól számitott tiz perc után elkapcsolom a lángot és hagyom kihűlni.
Örülnék, ha ti is megosztanátok pár házi receptet velem:)
Today as you see we made some home made preserves. We like especialy pickled cucumber and peaches. Get the 7dcl jar, fill it with cucumber. Put 2 spoon sugar, 1 small spoon special powder for making pickled cucumber (Zelko), half dcl. vinegar. Fill the jar with water, and close them. Put those jars to one big vessel and pour water in it, till half. Slowly boil up for ten minutes and leave the jars cool down in the vessel. If you have some home made recepy that you like to share, would be glad to read them:)

Nincsenek megjegyzések: