2008. december 28., vasárnap

Mit jelent a kert?




Van, hogy eszembe jut valami, és hagyom kijönni magamból. Most per pillanat a férjem dolgozott egy miliomos kertjén, amelybe pergolát készítettek.
Gyönyörű kert, minden tökéletesen nyírt, ültetett, elrendezett. A bokrok, fák már ilyen hatalmasan kerültek a helyükre, mert ezzel időt lehet megspórolni.
De:
Ennek a kertnek nincs lelke, nem látom a madarakat, nem hallom a méheket. A saját kertemben ismerek minden egyes növényt amit én magam ültettem. Látom ahogy nő.
Imádom ahogy a virágok a szirmukat bontják, beszívom az illatukat és arra gondolok,hogy milyen tökéletesek úgy ahogy vannak.
Az sem gond ha kicsit elvadult, van benne pár gyom. Minden nap valami más történik. Mindig alakul egy kicsit, mert változás az élet.
Kert nélkül nem is tudom magam elképzelni. Kell egy hely ahol nemcsak a testem de a lelkem is megpihenhet.
Nagyon tetszenek az angol, francia vagy olasz kertek mint pl. az alanti képen is.

My husband is working as a carpenter. He is a very skilled man. Can do roofs, pergolas, furnitures etc. Last month he made a pergola for someone. The garden they have is beautyfull. Very neat,clean, everyhting is on their place.
But:
I don't see the birds, I don't hear the bees. In my garden I know every plant, where it's come from, how old, when it's blooming.
I love to watch the changes that every day is accouring. My idea of the garden is cottage style, love the english gardens and the french or italian gardens as well. Like the picture above.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Dejó volt a horror után nézegetni a növényeket.:)
Teljesen igazad van a kerttel kapcsolatban.

mmama írta...

Kedves Arien jó hogy rátaláltam a
blogodra.
Szépek a munkáid.
A kerttel kapcsolatban is egyettértek, a miénk kicsi, de mindent mi ültettünk , alakitottunk ki benne. Nem mértani, hanem emberi.
Amaryliszem nekem is van, még pihen.
A babák, hm.. el kell ismerni hogy
művésziek, de nekem vérfagyasztók.
Az én babáim sem szépek, de "fogyaszthatóak" remélem.
Boldog Újévet kivánok.

Arien írta...

Ahogy az kitűnik az írásomból is nekem a kert, jobban mondva a növények az életem. Ez áll az első helyen a szabadidős tevékenységeim között.Köszönöm, hogy olvastatok:)

Bea írta...

A mi kertünkben biztos jól éreznéd magad. Inkább nincs időnk rá, mint van. Olyan "angolos". Volt egy év, hogy elültettem egy csomó dísznövényt, és nem hittem el- városban nevelkedtem-, hogy valaha meg fog nőni, úgyhogy jó közel ültettem őket egymáshoz. Mára őserdő lett. :-)